30209838 Ivan@neva.dk

Om Ivan

Ivan har spillet guitar  og sunget i mange år. Han fik sin første guitar, til sin 7 års fødselsdag.

Første inspiration var Carsten Nielsen, som havde fået lidt undervisning på Mellerup Drengehjem. Carsten havde sin guitar med ned i kælderhalsen, hvor vi sang og spillede indtil Oda stak hovedet ud af vinduet og sagde at nu ville hun gerne have fred. Det fik hun så, indtil næste gang.(Det var en akustisk Hagstrøm, som senere blev min ejendom) Jeg lærte tre akkorder.

Carl Emil Nørgaard, var et dejligt menneske, som Ivan holdt meget af. Carl lærte ham en del mere end de tre akkorder og lærte ham ikke mindst at komponere egne melodier og tekster. Carl var desværre alt for hård ved sig selv og sled sig selv op med alt hvad han kunne få fat i af stoffer.

Ole Nielsen havde ofte sin guitar med til møder og sammenkomster hvor han spillede og sang til fællessange. Det gjorde han så godt at Ivan sagde til sig selv at det ville han også kunne.

Verner Brems er jo lidt af en multikunstner og hans guitarspil kan noget særligt. Det var en stor fornøjelse verner inviterede til at spille sammen. Der var altid nyt at lære.

Ivans kære bror, Bent døde desværre alt for tidligt. Kun 30 år blev han. Bent var altid en stor inspiration for Ivan og mange andre. Altid aktiv i gang med noget. Man kedede sig aldrig i hans selskab.

Knud Jablonowsky og Ivan voksede op i samme opgang og har ved flere lejligheder spillet sammen, både i band og som duo

Knud Jensen var en inspirator og en slags forbillede for de af drengene der var vokset op på Nørremarksvej. Knud var dygtig med guitaren og i bandet “North Fields Band”  blev han, Lasse (hans tvillinbror) og Bent inspiratorer for “ nørremarksungerne”.

I Bandet “Magenta” var de 7 aktører på skift. Kurus.. en Iransk flygtning var i en periode trommeslager i bandet. Det bragte nogle anderledes rytmer med i musikken, som var bandets egen. Kurus var proffesionel trommeslager i Iran, men måtte flygte fra præstestyret.

Jørgen Ruby er et kapitel for sig både som inspirator, lærermester, lydtekniker og ikke mindst en fantastisk god ven. Jørgen er en meget vidende mand  og har styr på musikteorien og lydforholdene.

Tak til dem der lhar være inspiratorer: Carsten Nielsen, Carl Emil Nørgaard, Ole Nielsen, Verner Brems, Bent Balleby, Knud Jablonowsky, Knud Jensen, Kurus, Og ikke mindst…  Jørgen Ruby

og selvfølgelig Jørgen Madsen og Linda Appel som udgør Jils sammen med Ivan. Tag et kig på jils.dk 

 

Guitarspiller Kolding